Tovarasi, m-am mutat pe www.macrameu.ro!

Ar trebui sa fii directionat automat in cateva secunde. Daca nu, te rog apasa aici.

Ma ocup cu turul lumii - momentan prin America de Sud, iar dupa vedem. Probabil Asia.

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Che Guevara

Daca suntem in Cordoba bineinteles ca trebuie sa mergem in Alta Gracia, casa unde a copilarit El Che. E cam la o ora de mers cu bus-ul si Luise - o daneza de la hostel decide sa vina si ea cu noi. Dupa ceva discutii cu Luise aflam ca danezii sunt oameni mai calculati, mai rezervati si mai reci dar ca nu le place sa fie asa, deci calatoresc in tari unde e cald, oamenii sunt exuberanti si fac complimente fetelor pe strada, treaba de care Luise e foarte incantata.

El Che a avut o familie destul de bogata, care isi permitea o bucatareasa si oameni  care sa aiba grija de casa. Motivul pentru care s-au mutat in Alta Gracia a fost astmul lui Ernestito, care l-a urmarit toata viata. Facem poze cu o statuie a lui El Che si pierdem vremea prin casa. Mie personal nu prea imi place foarte mult Che, mai ales ca este popularizat aiurea si avea niste pareri cam prostesti si naive despre munca voluntara - pe care o practica doar din cand in cand. Un lucru ciudat se intampla totusi - dupa vreo ora de stat in casa aia, incep sa ma gandesc ca o parte dintre parerile lui sunt corecte si ca o revolutie este foarte buna. Imi cumpar o bereta revolutionara si plec repede ca sa nu incep sa gandesc si mai multe prostii. Daca dupa doar o ora am inceput sa cred un pic aberatiile lui Che, e clar poti sa arunci avioane in aer cu inima impacata dupa 2-3 luni de expunere la Coran. Dupa ceva gandire reusesc sa gasesc ceva frumos pana si la El Che - spiritul de aventura. Totusi omul asta a bagat ture cu motocicleta prin America Latina in anii ´50, fara sa isi puna problema ca ce face el este un an sabatic. Pacat ca este folosit ca port-drapel de toti tembelii astia cu incalzirea globala, salvarea balenelor si alte ocupatii de oameni fara ocupatie.

Luam masa la un restaurant cubanez de langa casa - mancarea cubaneza nu este cine stie ce, cel putin in restaurantul asta. Mai schimbam pareri despre cultura nordica si ne intoarcem la hostel. In seara asta plecam spre Mendoza, regiune de vinuri celebre. 

Besos a todos.

Un comentariu:

  1. Comentariu de incurajare: am citit blogul de la inceput. Aici ma opresc pentru azi.

    RăspundețiȘtergere