Tovarasi, m-am mutat pe www.macrameu.ro!

Ar trebui sa fii directionat automat in cateva secunde. Daca nu, te rog apasa aici.

Ma ocup cu turul lumii - momentan prin America de Sud, iar dupa vedem. Probabil Asia.

luni, 18 iulie 2011

Sao Joao

In liceu aveam o fantezie - sa ma combin cu o fata de cartier foarte normala, sa ies cu ea si cu prietenii ei carora sa le explic filozofiile de 2 bani pe care le produceam in perioada aia si ei sa stea cu gura cascata si sa ma priveasca ca pe un zeu. Am reusit chestiile astea, dar doar pe perioade scurte, fiindca eu imi pierdeam toata vremea prin liceu - ajungeam la 8 dimineata si plecam la 9 seara. De fapt 2 ani de zile dupa ce l-am terminat stateam mai mult pe acolo decat prin facultate si nu am avut prilejul sa imi indeplinesc aceasta fantezie la nivelul la care doream eu. Ca sa fiu cinstit mai aveam o fantezie legata de o masa de prezidiu acoperita cu o cuvertura rosie si o activista de partid imbracata cu un taior ieftin din ala de nasa de la tara, dar datorita schimbarilor politice petrecute in 1989, acest lucru nu mai era posibil.

Revenind in prezent, absolut intamplator aflu ca in aceasta perioada are loc in Nordeste sarbatoarea de Sao Joao. 1 luna de zile de festa, forro e mulheres. Sunt informat ca cea mai mare petrecere are loc in Campina Grande, dar ca preturile sunt super mari in perioada asta. Ma gandesc sa merg sa merg si eu vreo 2-3 zile sa vad cum petrec astia. O ard minimal vreo 2-3 zile prin Joao Pessoa cu o argentinianca si un australian si dupa aia plec spre festa. Totul a inceput fiindca m-am pus la coada in rodoviaria sa cumpar bilete - asa se zice la autogara aici, daca zici terminal de omnibus ca in celelalte tari nu te intelege nimeni. Cum stateam eu linistit la coada si intrebam diverse apar 2 fete - una mai agitata si una mai calma care ma intreaba daca nu doresc sa merg cu ele in masina. Ma uit atent, bai sa vezi ca astea ma duc intr-un loc sa ma jefuiasca vreunii, ia sa fiu eu atent. Plec de la coada, atent normal, si merg spre masina lor cu destul de multa frica, hotarat sa ma opresc daca mi se pare ceva dubios. Par normale cand vorbesc cu ele, nu se intampla nimic dubios, asta e, imi pun mochilele in masina si pornim la drum. Cand le zic ca eu merg spre Esperanca, langa Campina Grande, sa stau la un tip de pe Couchsurfing, imi spun ca ele merg in Patos, ca acolo este cea mai tare festa de Sao Joao si ca ele ar fi super incantate sa vin cu ele. Bine ma, nu pot sa nu merg la baiatul asta, ca i-am promis, dar de acolo vin in Patos. Imi lasa fetele telefoanele, mailurile si continue sa insiste de ziceai ca il intilnisera pe Brad Pitt. In general, ca sa ajunga o femeie in halul asta de pasiune pentru mine trebuie sa o mint mult. Ori cu ele nu zisesem nimic, mai mult au vorbit ele. Asta inseamna sa fii gringo in Nordeste de Brasil si sa ai si un pic de noroc conchid eu. Despre ele - una are 32 de ani si una 28. Destul de coapte. Cea de 32 de ani - Fabiana - e infirmiera si cealalta - Yaponira - este coafeza. Cand aflu lucru asta amintiri din adolescenta mea ma napadesc instantaneu. Nu am reusit atunci, in Romania, voi reusi treaba asta acum, in Brazilia. 

Dupa 2 zile in Esperanca cu amicul de pe CS plec spre Patos. Voi sta aici 7 zile si voi ajunge sa inteleg niste lucruri si sa imi dau seama de ce e bine ca fanteziile sa ramana cateodata doar fantezii. Ajung in Patos, iau pousadele la rand, dar sunt full toate si au si niste preturi de ma inspaimant - 120 de reali pe noapte. Le sun pe fete, care vin sa ma ia cu masina si plecam direct spre festa.






Pe la 8 plecam sa ma instalez cu ele in casa unei prietene. 7 zile de cazare gratis, comida gratis, etc etc. Dupa aia mergem la concert. Cu exceptia unei zile cand am fost la un gratar si a uneia in care am stat in casa fiindca eram epuizat, cam asta a fost programul meu pe toata aceasta perioada. Sfaturile gazdelor legate de festa - Claudio si sotie - Aproveite.




Eu am fost terminat dupa 1 saptamana, brazilienii baga 1 luna!!!





Am cunoscut si o piriguete. A fost foarte incantata cand ne-am cunoscut si a aflat ca sunt gringo. M-a intrebat daca sunt bogat si eu am raspuns da,  banuind ca e o conversatie la misto. Entuziasmul ei a fost maxim si mi-a dat telefonul, insistand sa iesim. Cand a aflat ca merg cu rucsacul in spate si ca in general nu intentionez sa sparg bani multi cu ea s-a dezumflat si s-a carat repede. Era draguta si da, avea peste 18 ani. Avea chiar 19.




Cam jumatate dintre fetele de la festa erau minore. De fapt asta a doua intrebare pe care o puneam era legata de varsta.




Intr-o zi nu aveam somn dimineata si m-am dus in piata cu un tip care vindea la o taraba fix ca la noi in piata. A fost foarte cool, dar astia ma priveau cam ciudat ca ma pasioneaza pietele si oamenii simpli si ma tot intrebau daca am asa ceva in Romania. Am bre, dar tot nu ma satur sa le privesc oriunde le intalnesc. Nenea asta de jos mi s-a parut cel mai mare meloman - isi pusese boxa pe un carucior si se plimba asa cu ea.



Am fost carat prin tot orasul ca sa fiu prezentat rudelor ca sa vada lumea ca au prieten un gringo. Discutia era asa - El e Ion. - Cum il cheama? - Ion. E din Romania. - De unde? - Din Romania. Mai statea Fabiana un pic la barfa cu mama, verisoara, etc si ne caram la urmatoarea ruda. In unele locuri mai mancam, mai beam dar nu stateam prea mult.  A fost interesant intr-un fel.

Mi-am propus sa ma intorc la anul la festa de Sao Joao, sa stau 1 luna si sa umblu prin tot Nord-Estul Braziliei. Si sa dansez mai bine forro. Pra aproveitar mais.

5 comentarii:

  1. Finalmente John:
    1. Vad si eu niste fete dragute, inclusiv tipa din fotografia in care tu apari cu steagul Braziliei la gat.
    2. Luiz Gonzaga asta...este tatal tau?...cu cat privesc mai bine imaginea cu atat imi dau seama ca semeni leit cu el. No offense...
    AdiV.

    RăspundețiȘtergere
  2. Luis Gonzaga e cel mai mare cantaret de forro ma.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ma si tu esti cel mai mare shmecher si imbirligator de "mulheres" deci aveti ceva in comun. AdiV.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vezi ca-ti alienezi publicul feminin cu idei gen "visul meu din liceu"... adica ce esti destept, ah?

    RăspundețiȘtergere
  5. Alienez doar publicul feminin prost ma.

    RăspundețiȘtergere