Tovarasi, m-am mutat pe www.macrameu.ro!

Ar trebui sa fii directionat automat in cateva secunde. Daca nu, te rog apasa aici.

Ma ocup cu turul lumii - momentan prin America de Sud, iar dupa vedem. Probabil Asia.

joi, 14 iulie 2011

Jeri

Don't let the truth get in the way of a good story


Si dupa cum va ziceam, stateam linistit in benzinarie in Camocim si asteptam sa vina jeepul de Jeri. Teoretic trebuia sa vina pe la 11:30 ora Braziliei, dar asta insemna ca putea la fel de bine sa fie si 13:30. Simone - o fata care astepta in benzinarie cu un domn in varsta - vine la mine si imi zice ca au gasit un boogie care ne duce la Jeri pe un traseu spectaculos si costa doar 50 de reali fata de 30 cat ne costa jeepul. O vad cam exaltata, asa ca nu prea vreau sa merg, dar pana la urma, fiindca tot insista cedez. Va fi prima cedare de bun augur din zilele astea. Pornim la drum.




Aflu cu incantare ca domnul mai varsta este tatal ei, lucru care ma linisteste in ce priveste profilul psihologic al tovarasilor mei de calatorie. Paulo, fiindca asa il cheama, a lucrat 33 de ani ca taximetrist in Sao Paulo, iar aceasta este prima vacanta din viata lui si este si prima oara cand a zburat cu avionul. Cand aflu chestia asta si cand mai aflu ca Simone a mers cu el ca sa iasa si el in lume ma induiosez rau. Induiosarea mea scade un pic cand Simone imi zice ca a mers cu el fiindca prietenul ei nu a putut sa isi ia concediu in acelasi timp cu ea. Dar tot mi se pare muito legal.















Ideea cu toate traseele astea de boogie e ca trec prin diverse locatii de alimentatie publica detinute de prieteni de-ai soferului. Bineinteles ca aici la loc de cinste de afla camarao, bineinteles ca mananc si bineinteles ca este destul de scump - intre 25 si 40 de reali portie, depinde de cat de mare este portia.

Ajungem in Jericoacoara - Jeri de fapt ii spune toata lumea - unde aveam planificat sa ma intalnesc la Pousada Maurice cu un belgian semimetrosexual cu care bausem niste beri in Barreirinhas. Pousada e plina, belgianul e plecat sa bea asa ca merg sa stau la hostelul unde aveau rezervare Simone si Paulo. Si bine am facut. Spre seara se cazeaza si Glaysson - un tip din Belo Horizonte si un tip un pic cam trist din Sao Paulo. Amandoi foarte linistiti, destepti si timizi - exact opusul brazilianului tipic. Decid sa ii aduc to the good side, asa ca ii invat poker si mergem din bar in bar sa jucam pana se inchid toate barurile din Jeri. Ajungem la hostel si ma gandesc ca o sa fie inca o locatie tranquilo. Dar inca nu se stransese masa critica de oameni si inca nu intalnisem ghida localnica.

Dimineata la ora 8, Paulo, ca orice brazilian respectabil, se trezeste sa vada novelas. Asa mi-a dat desteptarea in fiecare din cele 5 zile cat am stat in Jeri. Era atat de poetica imaginea lui in fata televizorului privind total absorbit si surd la orice altceva din jur incat nu i-am zis ca ma deranjeaza. Spre seara ajung si Mary - australianca, Lourdes - mexicanca si Gabriel - japonezul din Sao Paulo. Gabriel asta a umblat tot timpul la bustul gol, fiindca deh, era pacat de tot efortul depus la sala.



Povestea australiancei - Mary

The best way to get over a guy is to get under the next - English naughty girls.

Esti englezoaica (in Australia s-a mutat dupa aia), frumoasa - frumoasa in Anglia e diferit de frumoasa in Romania, desteapta, ai 28 de ani si traiesti impreuna de 10 ani cu iubirea vietii tale. E bine, nu? Nu e. Fiind desteapta incepi sa chestionezi lucrurile, mai ai si timp sa discuti cu prietenele despre calitatea vietii tale sexuale si sentimentale si mai ales despre ce vrei tu sa faci cu adevarat in viata. Simti ca prietenul tau si jobul tau si societatea in care te invarti nu te lasa sa te dezvolti asa cum meriti. Asa ca ii spui iubitului ca iubirea s-a transformat in prietenie si ca vrei sa explorezi lumea. Lui ii pare rau, sufera dar, barbat fiind isi gaseste o alta iubita. Fiind tu femei moderna care este OK cu ea insasi din toate punctele de vedere si pentru ca vrei sa arati si lumii treaba asta ce faci? Pai ce poate sa fie mai modern decat sa pleci in America de Sud 6 saptamani cu actuala iubita a fostului tau iubit? Omul este total socat de aceasta alegere, dar tu ii explici ca toti sunteti adulti si acesta este un test si ca veti ramane prieteni si puteti discuta normal toate lucrurile. Cool nu? Si mergi cu ea, si urasti si tu si ea fiecare clipa din aceasta calatorie. Privesti totusi viata la rece - sunt oameni care traiesc impreuna toata viata si urasc fiecare secunda cand sunt impreuna. La tine au fost doar 6 saptamani. Dupa aia te duci in Asia, stai 4 luni, explorezi totul din toate punctele de vedere si tii un jurnal ca sa pastrezi vii in minte toate aceste senzatii. Cand te intorci in Anglia nu mai poti respira aerul de aici, asa ca pleci in Australia. Inainte sa pleci, matusa ta, care este membra activa in biserica catolica are o discutie cu tine. Mary, uite aici poveste unei femei asemanatoare tie. Era o prostituata - Heeei, cum adica era o prostituata si era la fel cu mine?  - Asculta-ma Mary. Era prostituata, a lasat trecutul in urma si a venit in sanul bisericii si in 6 luni s-a maritat. Citeste cartea asta. Mda, se pare ca matusa citise pe ascuns jurnalul din Asia. In Asia Mary was a naughty girl.

Pai si a fost bine in Australia si in toate calatoriile astea?
A fost. Dar ar fi fost mai bine sa fi facut un copil cu El si sa fi dus o viata comuna. Daca disper am solutia cu gasirea unui barbat in congregatie. Rade.


Nu mi-am inchipuit ca te poti simti atat de bine cu niste oameni - sa mergi, sa stai sa te uiti la mare, la capoeira, sa bei caipirinha si sa discuti.





In weekend era un festival, dar ma gandeam ca nu o sa fie cine stie ce. Mai bine merg eu in Fortaleza, fiesta o sa fie mai buna acolo. Tipul mai trist din Sao Paulo imi zice ca o sa fie muuult mai frumos la fiesta de aici. Si are dreptate, fiindca in timpul festivalului ajung sa cunosc o brazilianca care mi-a prezentat viata reala din Jeri.





Fata din prima poza are 16 ani iar copilul de 1.5 ani din brate este al ei. Facut cu un tip de 33 de ani. In a doua poza este ghida mea.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu