Tovarasi, m-am mutat pe www.macrameu.ro!

Ar trebui sa fii directionat automat in cateva secunde. Daca nu, te rog apasa aici.

Ma ocup cu turul lumii - momentan prin America de Sud, iar dupa vedem. Probabil Asia.

marți, 19 iulie 2011

Braziliencele din Nordeste

Poate o sa ajunga vreunul dintre voi in Nordestul Braziliei si poate o sa vrea sa cunoasca braziliencele. Tie iti dedic aceste randuri, in speranta ca vei fi pregatit sufleteste si financiar.

Un pic de prezentare. Nordestul este zona cea mai saraca a Braziliei. Eu am stat aproape 2 luni pe aici fiindca in sud, unde e mai civilizat si femeile sunt mai frumoase, este frig acum. In zona cea mai de sud mi-a zis cineva ca a nins 2 zile, ceea ce pentru Brazilia chiar e o treaba. Asa ca am stat la caldura. Nu ca a fost rau, fiindca nu a fost. 

Descriere fizica. In primul rand, datorita dietei bazate foarte mult de orez, fasole si carne mancate la ore tarzii in noapte sunt destule pe aici cu burta destul de mare. Si nu o acopera nene, isi pun un tricoas din ala pana la buric sa li se reverse suncile. Iar unele dintre fetele astea se credeau super-femei si aveau o atitudine... Bun, esti un om cu ceva standarde, cauti si gasesti una care sa nu aiba burta, sa fie draguta, sa aiba peste 18 ani si sa nu aiba prieten/barbat prin localitate. Fiind gringo nu o sa ai probleme asa ca ajungi la partea de


Interactiune umana. Dupa cum v-am zis Nordestul are mari probleme datorita nivelului de educatie scazut - aici daca ai liceu esti intelectual. Poate ca m-am si invartit eu pe aici prin mediile gresite dar, nu stiu, femei mai mediocre nu am intalnit in viata mea. Adica am intalnit, dar nu am interactionat cu ele prea mult. V-am zis de fantezia mea din liceu - aici am pus-o in practica. Offf. A fost si bine si rau. 

Ce e bine:
- e bine ca e usor. Incepi sa vorbesti un pic cu ele si gata, e a ta;
- e bine ca poti sa alegi cam cele mai bune femei;
- e bine ca esti prezentat si tratat peste tot ca un mare smecher doar fiindca esti din Europa. Astia habar n-au unde e Romania, le ziceam Romania-Europa ca sa inteleaga;
- e bine ca te distrezi;
- e bine ca am invatat sa dansez ceva forro si am petrecut la festa de Sao Joao;
- e bine ca am invatat portugheza;
- e bine ca pentru cateva zile esti tratat ca un nabab super-bogat.

Ce e rau:
- ca nu stiu daca ma plac pentru bani sau pentru ochii mei verzi ca smaraldul;
- ca trebuie totusi sa cheltuiesti ceva bani cu ele. Nu lucruri mari, desi ele o sa iti ceara. Eu am cumparat havaine - papuci de plaja, ochelari de soare, produse cosmetice. Chiar am pastrat un bon din asta, fiindca uneia i-am cumparat chiar si tampoane ca i se terminasera. Bineinteles ca am platit tot timpul taxiurile, motelurile, bauturile si mancarea prin carciumi plus cheltuieli marunte. Nu inseamna foarte mult - cam 100-150 de reali in prima seara si dupa aia scade cu 20-30 pe zi pana se stabilizeaza pe la vreo 30 de reali cand nu iesi seara. Ca sa fiu corect, banii astia nu ii spargi exclusiv pe ea. Fiindca mergi si tu cu taxiul ala si dormi si tu in motelul ala. Cu cat petreci mai mult timp cu ea, cu atat vei cheltui mai putin pe zi. O faza foarte tare a fost cand fata din Recife mi-a zis in ultima zi ca imi cumpara din banii ei 3 cd-uri cu forro iar cand a venit vorba de plata mi-a zis ca ea are banii pe card. Am platit tot eu - 6 reali pentru 3 cd-uri nu e mult, tocmai de-aia nu ma asteptam.
- ca toate se asteaptau sa ma insor cu ele si sa le iau in Romania. Ca stiu sa gateasca, ca le place munca, etc. Bine ca reteaua sociala folosita aici e Orkut si nu e Facebook si ca pe aici se foloseste msn-ul si nu yahoo messengerul ca altfel ma capiau;
- dar cel mai rau si mai rau este ca trebuie sa vorbesti cu ele si ca dupa 3-4 zile nu prea mai am ce. Si astea 4 zile le-am dus fiindca aveam eu fantezia aia din liceu si vroiam sa vad cum e. Exagerez un pic, clar, fiindca a fost bine, dar mi-am dat seama dupa experientele astea ca vreau o femeie care sa aiba macar o facultate. Si sa fie si desteapta. Naspa, nu?



Acum, legat de stilurile de muzica. V-am tot zis de forro. A luat tare de tot fata sambei, care a devenit muzica de intelectuali. Forro a devenit muzica cea mai ascultata. O victorie a Nordestului asupra Sudului alb, bogat si europenizat. Se mai asculta brega, cand esti deprimat ca te-a lasat nevasta/prietena. Si se asculta funk!!!! E o treaba cu funk-ul asta. Fetelor li se zice cachoras - bitches si multi, inclusiv cei casatoriti fac petreceri unde aduc "as meninas" iar fetele baga ca in clipul de mai jos. De fapt baga mai mult. Iar versurile melodiei exprima 100% filozofia de viata a femeilor care arata bine.


Maine plec spre Rio. Intru in taramul sambei. Uite aici un cantec in care un mare cantaret de forro din Nordeste isi poarta bandeira nordestina.

Sina de cabôclo

Flávio José

Composição: Chico Pessoa
 
Tu que és valente,
Homem do interior
És nordestino,
Devoto de padre Cícero
A tua sina
É mostrar para essa gente
Que o Nordeste brasileiro
Também tem o seu valor
Luiz Gonzaga, majestade do baião
Fez do forró uma folia brasileira
Cabra da peste, Lampião, rei do cangaço,
Esse, sim, foi cabra macho
Não deu mole não senhor
Rezo pro Santo de cima me ajudar
Para essa gente que não para de sonhar
Encaro tudo de maneira passageira
Na batida do zabumba
Eu não se me controlar
Meu verso é a minha forma de expressar
Amo essa gente que aqui é o meu lugar
Meu canto é forte e ecoa como um grito
Meu Nordeste brasileiro
Minha sina é te amar
Tem nada não, nada faltou
Não sou sulista, também tenho meu valor
Levo comigo a bandeira nordestina
Com meu sonho de menino
Sou caboclo sonhador


5 comentarii:

  1. Despre ce naiba vorbesti cu fantezia ta din liceu?! Fantezia asta era legata de cheltuirea banilor pe femei? Sau de a ajunge intr-o zi sa dansezi forro? Sau ce?.. nu inteleg mare lucru. Detalii frate ca doar asta asteapta toata lumea.
    AdiV

    RăspundețiȘtergere
  2. Era sa fiu cu o femeie cu mult mai proasta decat mine - adica normala - care sa ma idolatrizeze. Si pe langa ea si toti prietenii ei. Dar am dat mereu de din astea cu carte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ba ce misogin esti, cum draqu vine asta....cu mult mai proasta decat mine....adica normala. Frate esti rau. Am si eu ceva totusi cu cele de la volan. Hai sa-ti zic. Acum doua luni imi loveste una masina, o tampita care a nu a apreciat bine distanta si s-a angajat in depasire dupa care s-a redresat in fata mea luandu-mi aripa din stanga. Acum o sapatamana ma opresc cu masina la trecerea de pietoni, in fata mea alte 3-4 masini, cand, aud din spate un motor nervos si zbang frate ma loveste inpingandu-ma in masina din fata mea. In masina care m-a lovit, o alta proasta, care gresise pedala...a calcat acceleratia in loc de frana. Ce sa mai zici. Deci rezum, daca nu ti-ai satisfacut fantezia...am datele celor doua proaste (adrese, numere masini, seria asigurare RCA, etc.) si se poate rezolva.

    RăspundețiȘtergere
  4. i"m"pingandu-ma...m-ul asta

    RăspundețiȘtergere
  5. @Adi. Se rezolva, mi le dai cand ajung.

    RăspundețiȘtergere