Tovarasi, m-am mutat pe www.macrameu.ro!

Ar trebui sa fii directionat automat in cateva secunde. Daca nu, te rog apasa aici.

Ma ocup cu turul lumii - momentan prin America de Sud, iar dupa vedem. Probabil Asia.

marți, 14 iunie 2011

Medellin

Ma indreptam spre Medellin cu urmatorul bagaj informational in cap:

1. Cele mai frumoase femei din Columbia sunt aici, atrase in aceasta metropola de perspectiva unei vieti usoare alaturi de narcotraficanti.
2. Medellin era locatia celebrului cartel din Medellin condus de Pablo Escobar.
3. De fiecare data cand auzeam acest cuvant se producea in capul meu un vartej lingvistic si aparea numele Medelin Voicu si melodia cu Eu sunt Aladin, Aladin, hai fetito...mai departe e urat si nu zic ca poate citesc si copii.

In statia de bus ne-am intalnit cu Vinu, un indian cunoscut pe plantatia de cafea, asa ca mergeam cu un indian englez spre un oras care purta nume de indian roman.

Cum stateam eu linistit pe WC-ul hostelului din Medellin aud un zgomot teribil. Frate, sa vezi ca astia se impusca pe afara, e minciuna ca au terminat-o cu narcotraficantii si cu guerillele FARC, bine ca sunt aici in siguranta. Cand ies eu sa cercetez situatia vad ca de fapt Vinu a trecut prin geamul care constituia fatada hostelului. Era un geam de 2.5 metri inaltime si 4 metri latime si destul de gros. Vinu nu avea decat o mica zgarietura pe mana. Karmatic rau. Se stransese lume ca la balamuc si Vinu asta le explica situatia in engleza, ca nu stia spaniola, si dadea vina pe ei ca geamul era prea curat si el nu l-a vazut cum s-ar fi intamplat daca ar fi fost macar un pic murdar. Un cetatean care vindea droguri in fata hostelului ii sare in ajutor si spune ca nu e prima oara cand se intampla dar este potolit repede fiindca prima oara fusese un caine. Cu tehnicile mele de negociere l-am ajutat sa plateasca doar 100.000 de pesos columbieni si nu 500.000 cat costau geamul si instalarea. E bine.

Mergem sa facem o tura de oras. Cladiri frumoase si femei incredibil de frumoase. Adica, inclusiv femeile de 40-50 de ani care aratau foarte bine. Mergem sa mancam, cu probleme normal, fiindca acum sunt 2 vegetarieni - W-ul format din Vali si Vinu. Vinu e vegetarian chiar din nastere, fiindca in statul din India in care s-au nascut parintii lui toti sunt vegetarieni. Au vaci, dar nu le mananca, se inchina la ele. Gasim un loc, mancam, si observ 2 fete, una cu niste ochi incredibil de frumosi. Si cand se duce sa ia mancarea le atrag atentia baietilor : "Look at her, beautiful eyes, but she walks like a cow". Spiritual ca de obicei. In engleza, tare, ca astia pe aici vorbesc doar spaniola. Interesant este ca 15 minute mai tarziu fetele trec prin fata supermarketului unde il asteptam pe Vali si incep sa comunic cu ele. Se aseaza confortabil la discutii si am un moment mai problematic cand una dintre ele, cea care nu avea ochi incredibil de frumosi imi spune ca vorbeste ceva  engleza dar eu sunt stapan pe situatie si decid sa nu ii testez nivelul.. Ce facem Vinule, le scoatem pe fete la o bere sau un ice-cream? Vinu, teribil de impresionat de mine, zice ca sunt prea mici - au 20 de ani dar arata de 16 si ca vom gasi in discoteca o caruta de columbience frumoase care abia asteapta sa cunoasca un individ frumos, scund si cu gura mare si un indian timid si vegetarian. Plecam spre hostel eu cu impresia ca o sa fie foarte bine diseara si Vinu cu impresia ca sunt super meserias cu femeile. Viitorul ne-a aratat ca ambele supozitii au avut punctele lor slabe.

Cum sunt discotecile in Medellin? Pai e asa - mese, scaune, mese, mese, mese si grupuri de 3-4 femei cu un barbat sau singure dansand in jurul mesei. OK, mai erau si mese doar cu barbati dar nu prezentau interes pentru noi. In prima locatie am crezut ca e ceva tematic, dar dupa 4 cluburi mi-am dat seama ca e traditia locului. Nu interactioneaza masa cu masa, dar eu, fire aventuroasa, ma duc sa investighez. Dupa 1 minut de discutie cu o domnisoara, individul care era cu ea la masa se interpune intre mine si ea. Asa, fara sa zica nimic. Nu stiu daca ma intelegeti. Pur si simplu s-a ridicat de la locul lui si s-a interpus intre mine si medellineza. Mala onda. Eu cred in chestia asta, asa ca ne regrupam si pornim spre o locatie unde avem discutii si facem analize de caz pe situatia prezenta. Cam ca-n liceu, daca va aduceti aminte.

In fata hostelului este trafic pe fata de marijuana si cocaina. Opresc masini, motoare si iau pungi. Am vazut cum a luat unu o punga de jumatate de kilogram cu un praf alb si nu cred ca era zahar pudra. Deci chestia aia ca au eradicat traficul de droguri hmmm....sunt cioace. Doar ca acum sunt low profile.

La o discutie cu un australian capatam niste inside infos. Barbatii de aici au bani, bani calumea chiar. Asa ca pentru localnice e mult mai bine sa se combine cu unul de aici care are si bani si eventual o ia si de nevasta, decat sa tot umble dupa gringos cum fac alte sud-americance. Fiind incheiat capitolul cu amorul ne concentram pe celalalt punct de interes de aici - Pablo Escobar.

Domnisoara care ne face turul are o parere destul de proasta de Pablo, dar soferul a lucrat pentru Pablo 28 de ani. Mai ai bre ceva bani?, ca te vad ca lucrezi ca sofer acum si nu pare hobby. Omul sincer, recunoaste ca a castigat multi bani, dar ca asa cum au venit asa s-au si dus. Turul uneia dintre casele lui Pablo ne este facut de nepotul lui Pablo - Nicolas.






Cand vine la un moment timpul intrebarilor, ma gandesc sa intreb ceva interesant, asa ca il intreb daca a omorat pe cineva in viata lui. Avea vreo 45 de ani deci cand era cartelul in floare, prin anii '90, avea vreo 20 si putea sa faca ceva damage-uri. Argentinienii care erau cu noi in tur si Vinu ingheata cand aud ce am intrebat dar Nicolas e tranquillo - probabil a mai auzit intrebarea de zeci de ori. Asa ca imi raspunde cu o parabola - daca inghesui un sobolan intr-un colt si incerci sa il omori, nu e normal ca sobolanul sa se apere? Ba da, ii raspund eu, dar nu mai zic ca e ciudat ca se compara cu un sobolan. Mergem mai departe si ma gandesc sa fiu chill si sa zic doar chestii pozitive fiindca la  un moment dat ne comunica ca are arme in case si ca au avut o lupta cu politia care a incercat sa intre fara mandat in curtea lor.







Asta e masina cu care a inceput Pablo traficul de droguri. Motorul e modificat - 150 CP la o masina ca asta  in anii '70, insemna ca lasa in spate toate masinile de politie.






Fordul este masina lui Pablo din anii '90. Este modificata - geamuri blindate, cauciucuri speciale. Daca va uitati atent vedeti o urma de glont in geamul din dreapta.





Motorul lui Pablo - Harley normal.






Pablo si latura lui artistica.




Mama lui Pedro.







Ghida si Vinu si mai jos ghida. Bunuta, zic eu.





Ascunzatoare secreta in care se ascundeau candaveau loc razii ale politiei.





Bicicleta tatalui lui Nicolas - fratele lui Pablo. A castigat si ceva curse cu ea se pare. Era specialist in sisteme de securitate:D, el construia toate sistemele de securitate din casele lui Pablo.





Vila lui Pablo.




Tatal lui Nicolas.


Nicolas la masa, incercand sa ne vanda poze cu 10 USD bucata, bani care cica s-ar duce la o fundatie pentru tratarea cancerului. N-am luat, am facut poza cu taica-su cand nu era atent, dar s-a basicat cand a vazut ca faceam poze si nu cumparam si nu m-a mai lasat sa fac poze.



Cea mai celebra poza a lui Pablo, care a facut ocolul lumii, cu el dupa gratii pentru a arata presei ca e in inchisoare.




Vila in care a fost omorat Pablo,in 1993. In momentul mortii era cel mai bogat om din lume. Ala e microbuzul cu care am facut turul.

En 1989, Forbes, la revista declaró Escobar como el séptimo hombre más rico del mundo pero recientes hallazgos han hecho ver que la venta de drogas le trajo beneficios de más de 25 mil millones de dólares por lo que llegó a ser el hombre más rico del mundo, entrando en la lista de las 10 personas más ricas del mundo.


Una dintre casele lui. Intr-o noapte, cand statea aici cu familia, a avut loc un atentat cu masina cu bomba plasata in fata cladirii de cartelul din Cali. Cladirea super bine facuta, dupa cum se vede e intreaga. Vila va deveni sediu pentru politia din Medellin. Un pic ironic, nu?








Foarte controversat, iubit de multi oameni in Medellin pentru care a construit case, dar si urat de multi care si-au pierdut rude si prieteni in razboiul drogurilor. Nicolas m-a intrebat daca mai stiu pe cineva care sa fi construit 200 de case gratis pentru oamenii saraci si l-am blocat un pic cand i-am zis ca da, e unu in Romania si il cheama Gigi Becali. Si-a notat si sunt curios daca il va mentiona in Gigi in tururile viitoare.




Imagine bonus.


6 comentarii:

  1. Am pierdut cam multe din aventurile tale. Ma pun la curent acum. Nu am mai avut timp mosh, proiecte, proiecte, etc. Auzi, vreau si eu un kilogram de cafea si un gram de coca....sau invers.....nu sunt hotarat. Iti dau banii cand te intorci....sti ca atunci cand te intorci din afara si aduci suveniruri sau cadouri la cunoscuti....glumeam "Do you get it?"
    PS: Am apreciat stop-ul la conversatia pornita pe YM. Vorbim mosh.
    AdiV.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am uitat, bai John unde naiba e aia, auzi la el ghida "bunuta", frate fundul mai mare ca masina lui Pablo, brandul de culturist, fara sani; tie orice femeie ti se pare miss univers. Frate da o tura si prin Venezuela si sa ne povestesti dupa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo tie, Nap! Sa ajungi peste tot unde ti-ai propus! Ilie

    RăspundețiȘtergere
  4. 'tzar zimansu de ras sa-ti fie :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Adi - Avea fata draguta ma. Nu stii lozinca de pe vremea lui Ceausescu - Nu vrem arme nucleare/Vrem femei cu fundul mare. In Venezuela nu ajung, dar so far Brazil e ... de viiiiiiiiiiiiiiiiis.
    @Ilie - ajung ma, ajung.
    @Radu - mai traiesti ma? Sunt nemti de-ai tai pana la urma, nu?

    Besos a todos.

    RăspundețiȘtergere